Skifte av bremseklosser foran på Jeep TJ
Det du trenger, er:

- 13 mm fastnøkkel, eller skralle m/13 mm pipe
- Stort, flatt skrujern
- Skrutvinge
- Treklosser
- Kobberpasta
- Bremsevæske, DOT 3
- Tørkepapir, eller rene filler

Før du begynner, parkér Jeep'en slik at den står rett. Sikre Jeep'en slik at den ikke begynner å trille mens du jobber under den (håndbrekk på, sett den i gir, klosser foran hjulene).
Skru ut de 2 boltene som holder kalipteren på plass. Til dette trenger du en 13 mm nøkkel.
(Hvis du ser nøye etter, er den øverste bolten, på bildet til venstre, en unbraco-bolt. Da jeg første gang skulle overhale bremsene, oppdaget jeg at ene bolten manglet! Fikk da tak i denne bolten i stedet.)
Det kan være vanskelig å få av kalipteren. Prøv først med å forsiktig, presse bremseklossene fra hverandre. Buk så et kraftig flatt skujern eller tilsvarende, og vipp så forsiktig kalipteren ut i verkant.
Kalipteren er nå tatt av og du kan fjerne de gamle bremseklossene. På bildet har jeg også skrudd av bremseslange, men dette er ikke nødvendig dersom en kun skal bytte bremseklossene.
Fjern den ytterste bremseklossen først, ved å forsiktig lirke opp stålfjæren på utsiden og trekke bremseklossen opp. Vær obs på at på baksiden av bremseklosen er det 2 "knotter" som sitter i de 2 hullene på kalipteren. Disse knottene sørger for å låse kossen på plass.
Når den ytterse breseklossen er fjernet, kan den indre klossen (nærmest stempelet) fjernes ved å trekke den rett utover.
Merk forskjellen på høyre og venstre ende av bremseklossen. Den enden med 2 tapper (høyre ende på bildet), skal vende ned.
Når kalipteren skal monteres på igjen, påse at kalipterpinnene er trukket ut slik at de ikke henger seg opp i braketten på akslingen.
Sist endret: 09.10.2005