JKS Quicker disconnects montering Jeep TJ

Etter å ha løftet Jeepen 2" på fjærene, er det også et behov for å montere inn lenger ledd på stabilisatorstaget framme.
Jeg har valgt å montere JKS Quicker disconnects, slik at stabilisatorstaget kan kobles fra ved kjøring i terrenget. Med stabilisatorstaget koblet fra, vil framakslingen kunne vandre lenger opp og ned, slik at den vil følge kuppert terreng mye bedre.
MERK: Ved kjøring på vei, bør stabilisatorstaget være koblet på, for å sørge for at bilen ikke krenger for mye under kjøring.

Settet betår av 2 just\erbare stabilisatorstag-ledd +2aluminiumspinner m/festeskruer.
De 2 aluminiumspinnene er for å feste stab-stag-leddene, når de er koblet ifra akselen, slik at de ikke vil henge og slenge under kjøring i terrenget.
Stabilisatorstag-linkene løsnes i underkant med en T55 torx nøkkel. En 17 mm fastnøkkel brukes for å holde igjen på baksiden.
Skru av mutteren på toppen.
Toppen på linkene sitter på kon, så her måtte jeg til med en endeavtrekker.
Fest toppen på de nye stabilsatorstag-linkene. Merk at stabilisatorstaget skal sitte på undersiden av toppbraketten.
Pinnen nede festes på braketten nede, pekende innover. Den brede plastforingen skal sitte på innsiden. Trekk til mutteren og bruk splinten til å holde igjen pinnen.
Justér lengden på linkene slik at stabilisatorstaget er orientert i hht anbefalingene.
Merk av plassering av pinnene og bor et hull for skruen. Festeskruen er 5/16" UNC, så jeg brukte et 6.5mm bor. Gjenget så opp dette hullet med en gjengetapp og skrudde så fast pinnen.
Deretter festet jeg så linken på denne. Så merket jeg av på den andre siden, boret og gjenget opp hullet. Festet så den andre pinnen.
Sist endret: 09.10.2005